Gå direkt till innehållet
Finlands utrikesministerium

Unga finsk-svenska ambassadörer tar över ambassadens Instagram-konto - Finlands ambassad, Stockholm : Aktuellt

FINLANDS AMBASSAD, Stockholm
FINLANDS HONORÄRA GENERALKONSULAT, Göteborg


Finlands ambassad
Gärdesgatan 11, 115 27 Stockholm
+46 8 676 6700, info@finland.se
Finlands honorära generalkonsulat
Götgatan 10, 41105 Göteborg
+46 31 801 050, sanomat.got@formin.fi
Suomi | Svenska |  |  | Instagram
Normal textstorlekStörre textstorlek
 
Nyheter, 11.2.2019

Unga finsk-svenska ambassadörer tar över ambassadens Instagram-konto

Från och med den 11 februari administreras Finlands ambassads Instagram-konto av unga finländare som bor i Sverige och svenskar som bor i Finland. Varje vecka får vi följa en ny Instagram-ambassadör som med egna bilder och ord ger oss en inblick i vardagen på andra sidan Östersjön.

Foto: Elina Sirparanta / VisitFinland

Inget land är så likt Sverige som Finland och vice versa. Men hur är det att ta sitt pick och pack och flytta till det andra landet för att studera, jobba eller göra lumpen. Hur är det att vara finsk i Sverige eller svensk i Finland? Vilka förväntningar och fördomar bekräftas, vilka kommer på skam?

Med #InstaAmbassadors vill Finlands ambassad låta unga vuxna själva berätta om sin vardag.

– Vi på ambassaden ser att det i Sverige florerar en hel del förlegade stereotypier om finländare och vice versa. Samtidigt har vi en generation varsomhelstare som inte bryr sig om fördomar och petitesser som nationsgränser. Politiker, företagsledare och ambassadtjänstemän kan stå och säga att Finland och Sverige har ett brett och djupt samarbete, men vi ville låta en yngre generation själv komma till tals och bevisa det i praktiken, säger Helena Andersson, kommunikationskoordinator vid Finlands ambassad.

Tytti Hyysalo
Första ambassadören Tytti Hyysalo, på insta @tyttihyysalo fotad av Minni Heikkilä, på insta @mminnii

Från och med den 11 februari kan man varje vecka följa en ny Instagram-ambassadör i Uppsala, Helsingfors, Stockholm, Åbo eller andra studieorter i Sverige och Finland. Först ut är Tytti Hyysalo som studerar Business administration vid Stockholms universitet och till vardags instagrammar på @tyttihyysalo.

–Jag tyckte det lät som en rolig utmaning. Jag gillar att berätta om mitt aktiva liv och vill visa hur vardagen i Sverige och det svenska studentlivet ser ut i finska ögon. Min förhoppning är att kunna inspirera andra att testa nya saker, säger Hyysalo.

Finlands ambassads Instagram-konto @finlandstockholm är ett verifierat konto. Ambassadens Twitter-konto @FinAmbSthlm och Facebook-konto FinlandsAmbassadStockholm kommer fortsättningsvis att skötas av ambassaden.

Skriv ut

Detta dokument

Uppdaterat 7.2.2019


© Finlands ambassad, Stockholm
© Finlands honorära generalkonsulat, Göteborg | Information om webbplatsen | Kontaktuppgifter