Gå direkt till innehållet
Finlands utrikesministerium

Uppstartsbolag möter kapital i Helsingfors - Finlands ambassad, Stockholm : Aktuellt

FINLANDS AMBASSAD, Stockholm
FINLANDS HONORÄRA GENERALKONSULAT, Göteborg


Finlands ambassad
Gärdesgatan 11, 115 27 Stockholm
+46 8 676 6700, info@finland.se
Finlands honorära generalkonsulat
Götgatan 10, 41105 Göteborg
+46 31 801 050, sanomat.got@formin.fi
Suomi | Svenska |  |  | Instagram
Normal textstorlekStörre textstorlek
 
Nyheter, 4.12.2018

Uppstartsbolag möter kapital i Helsingfors

Den numera världsberömda mässan för tillväxtföretag och teknik Slush arrangeras i Helsingfors Mässcentrum i månadsskiftet november-december.  Evenemanget som sammanför startups och talanger med internationella investerare och media har vuxit från en liten sammankomst med 300 deltagare till årets stormässa med förväntade 20 000 besökare.

Slush är norra Europas största evenemang för startups, investerare och näringsliv. Mässan anordnas för elfte gången den 4–5.12.2018 i Helsingfors och i år väntar man sig 20 000 besökare, tusentals tillväxtföretag och hundratals investerare och journalister från hela världen. Evenemangets popularitet har vuxit explosionsartat under de senaste åren och nu sprider sig Slush över världen. Numera arrangeras Slush i Helsingfors, Tokyo, Shanghai och Singapore.

Slush 2015, Kuva: Jussi Ratilainen
Slush 2015, Foto: Jussi Ratilainen

Slushs filosofi är att hjälpa nästa generation företag ut i världen och evenemangets dragningskraft säga ligga i dess unika entusiasm och energi. Slush beskrivs ofta som en blandning mellan festival och konferens.

Slush är helt ideellt och arrangeras av volontärer. Det är en gemenskap av människor som älskar vad de gör. Deltagande företag kan bygga upp sina färdigheter och ambitioner och de erbjuds instrument för att få tillgång till internationellt riskkapital.

Slush järjestetään vapaaehtoisvoimin. Slush 2015, Kuva: Jussi Hellsten
Slush arrangeras av volontärer. Foto: Jussi Hellsten

Flera nordiska höjdare kommer att tala på mässan i år. På plats finns bland annat Werner Vogels, CTO på Amazon, medgrundaren av Klarna Sebastian Siemiatkowski samt Niklas Zennström som grundat bl.a. Skype och Atomico. Internationella medier som deltar i Slush är bland annat The Wall Street Journal, The Economist och BBC.

Mer information om programmet, deltagarna och biljetter hittar du på Slushs webbsida https://www.slush.org. På sociala medier kan du följa hashtaggen #Slush18

Skriv ut

Uppdaterat 4.12.2018


© Finlands ambassad, Stockholm
© Finlands honorära generalkonsulat, Göteborg | Information om webbplatsen | Kontaktuppgifter