Gå direkt till innehållet
Finlands utrikesministerium

Om webbplatsen TUK - Finlands ambassad, Stockholm : Aktuellt

FINLANDS AMBASSAD, Stockholm
FINLANDS HONORÄRA GENERALKONSULAT, Göteborg


Finlands ambassad
Gärdesgatan 11, 115 27 Stockholm
+46 8 676 6700, info@finland.se
Finlands honorära generalkonsulat
Götgatan 10, 41105 Göteborg
+46 31 801 050, sanomat.got@formin.fi
Suomi | Svenska |  |  | Instagram
Normal textstorlekStörre textstorlek
 

Om webbplatsen

Finland.se är en gemensam webbplats för Finlands ambassad i Stockholm och Finlands honorära generalkonsulat i Göteborg. Webbplatsens språk är finska och svenska.

Startsidan finns de senaste nyheterna om vad som händer på ambassaden, samt tips om Finlandsrelaterade evenemang och aktiviter i Sverige. Här publiceras även nyheter och meddelanden från utrikesministeriet och den finländska statsförvaltningen.

Under Aktuellt publicerar vi nyheter och artiklar från ambassaden och honorära generalkonsulatet i Göteborg. Här hittar man även rese- och pressmeddelanden från utrikesministeriet. Dessa uppdateras via ministeriets webbplats formin.finland.fi. Man kan prenumerera på nyheterna via RSS (närmare information längre ner på sidan).

I delen Ambassaden presenteras ambassadens uppdrag, personal, ambassadbyggnaden, ambassadörsresidenset och ambassadens historik.

I delen Honorära generalkonsulatet i Göteborg presenteras konsulatets uppdrag, personal och historik.

Under Tjänster hittar du svar på vanliga frågor om bl.a. pass, uppehållstillstånd och medborgarskap.

I delen Finland och Sverige finns grundfakta om våra två länder. Under rubriken Finland i Sverige finns information om och länkar till Finlandsrelaterade instanser i Sverige.

På webbplatsen har vi också samlat nyttiga länkar till bl.a. Finlands statsförvaltning, finländska myndigheter, kulturinstitutioner och massmedia.

Fråga oss - använd kontaktformuläret för att ställa frågor till oss eller ge kommentarer och respons på vår webbplats.

Kontaktuppgifter - kontaktuppgifter och öppettider för ambassaden, ambassadens konsulära enhet och konsulatet i Göteborg. Här hittar du även kontaktuppgifter till finländska honorärkonsulat i Sverige.

Finland.se upprätthålls av ambassadens press- och kulturenhet. Chefredaktör för webbplatsen är ambassadens press- och kulturråd. Sidorna uppdateras av  press- och kulturenheten. För underhåll av webbplatsen svarar Finlands ambassad i Stockholm tillsammans med utrikesministeriets informations- och kulturavdelning.

Hitta på webbplatsen

I den övre navigeringen på varje sida väljer du språk (finska och svenska). Här kan du också förstora sidans text och göra sökningar.

Sökfunktionen fungerar med fritext. Man kan trunkera sökorden med asterisk (*) och styra sökningen med AND och OR-operatorer.

I menyn till höger kan du växla mellan språkversioner och gå till andra webbplatser med relaterat innehåll. Länkarna är indelade i tre grupper:

  • Mer på webbplatsen: länk till annan sida inom webbplatsen med liknande innehåll.
  • Mer hos övriga utrikesförvaltningen: länkar till andra webbplatser inom utrikesförvaltningen med liknande innehåll. T.ex. utrikesministeriet, andra ambassader, Europainformationen, global.finland.fi eller finland.fi, tidningen Kauppapolitiikka osv.
  • Mer på internet: länkar till externa webbplatser som inte upprätthålls av utrikesförvaltningen.

RSS-flöde

Man kan prenumerera på nyheter och meddelanden som publiceras under Aktuellt genom RSS (Really Simple Syndication/Rich Site Summary). Så snart en nyhet publiceras på sidan ser du det i din RSS-läsare. På så sätt behöver du inte gå in på webbplatsen för att följa uppdateringarna.

Information om RSS finns t.ex. på http://sv.wikipedia.org/wiki/RSS

Upphovsrätt och länkning

Rättigheterna till texter, bilder och inspelningar på webbplatsen innehas av ambassaden, konsulatet i Göteborg, utrikesministeriet eller annan särskild angiven. Ministeriet kan t.ex. ha avtalat om att få använda bilder som någon annan äger rättigheterna till.

Man får fritt länka till och låna texter från webbplatsen, men källan måste anges. Användning av annat material får endast ske efter särskild överenskommelse med utrikesministeriet eller ambassaden.

Det är inte tillåtet att länka till enskilda bilder.

Ansvar

Finlands ambassad i Stockholm ansvarar för webbplatsens innehåll. Vi försöker hålla informationen så uppdaterad som möjligt.

Ambassaden ansvarar inte för riktigheten i informationen på länkade webbplatser.

 

Skriv ut

Detta dokument

Uppdaterat 9.12.2013


© Suomen suurlähetystö, Tukholma; Suomen kunniapääkonsulaatti, Göteborg
 | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot